Etkinliğin ve Konaklamanın Yapılacağı Yer Bilgisi

Proje ekibinin çalışmakta olduğu Üniversiteler gerek basılı yayın gerekse elektronik veritabanları açısından zengin bir altyapıya sahiptir. Alanında tecrübeli olan proje ekibi teorik ve pratik uygulamalarda yetkin ve tecrübelidir.  Proje personeli, kendi içerisinde olabilecek hastalanma/gelememe veya proje süresince ortaya çıkabilecek sorunlara karşı iletişim ve uyumlu çalışma imkânlarından dolayı her an birbirlerine destek verebilecek durumdadırlar.

 

OKÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde her türlü bilgisayar tabanlı uygulamaların yapılabileceği çizim programlarının kurulu olduğu 50’er kişilik 2 adet bilgisayar laboratuvarı kullanıma hazırdır. Bu nedenle projenin uygulamaları açısından herhangi bir sorun yaşanmayacağı düşünülmektedir. Ayrıca, proje ekibi, daha önceki çalışmaları sırasında da gerek kamu kurumlarında gerekse özel kuruluşlarda mesleki çalışmalar gerçekleştirdiklerinden, proje konusu olan deprem öncesi ve sonrasına ait verilerden akademik yayın hazırlama eğitimi uygulamalarının yaptırılması ve diğer etkinliklerin uygulanması açısından gerekli deneyim ve tecrübeye sahiptirler. Bu nedenle etkinliklerin gerçekleştirilmesinde herhangi bir risk yaşanmayacağı öngörülmemektedir.

 

Ancak, sağlık açısından yaşanabilecek risklere karşı üniversite kampüs alanı içerisinde 3 yılı geçkin süredir faaliyet gösteren 18 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde bulunan doktor ve sağlık personeli gerektiğinde yardımcı olacaktır. Güvenlik açısından yaşanabilecek riskler acısından ise üniversitenin 7/24 hizmet veren gezici ve sabit özel güvenlik personelleri gerekli olduğunda acil müdahale edebilecek durumdadır. Projenin OKÜ kampüs alanı içerisinde gerçekleştirilecek olması, sağlık ve güvenlik açısından oluşabilecek risklere karşı oldukça avantajlı bir durum sağlamıştır.

 

Proje katılımcılarından isteyenlerin konaklama giderleri ile tüm katılımcıların iaşe masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Proje etkinlikleri 4 tam gün ve günlük 8 saat olacak şekilde; sabaları saat 09:00’da başlayacak, saat 12:45–14:00 arası yemek ve dinlenme molası verilecek, saat 14:00–17:45 arası da tekrar proje etkinliklerine devam edilecek şekilde planlanmaktadır.

 

İsteyen katılımcıların proje süresinde kampüs alanı içerisinde bulunan ve masrafları yine TÜBİTAK tarafından karşılanacak olan üniversite misafirhanesinde konaklayabileceklerdir. Misafirhane, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde Üniversite mensupları, emeklileri, öğrenci ve yakınları ile Üniversitemizce düzenlenen bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklere katılımcı olarak davet edilenlerin yemek, konaklama, kafeterya, spor, sosyal ve kültürel hizmetleri sağlıklı bir şekilde uygun fiyatlarla karşılayabilmeleri amacıyla kurulmuştur. Misafirhane bünyesinde 13 oda, 2 süit, 1 VİP ve 175 kişilik yemek salonu ile üniversitelerden gelen konuklar, kamu kuruluşları ve özel sektör temsilcileri bu imkânlardan yararlanabilmektedir.